Pieczone udźce z indyka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Majeranek suszony Prymat

    1 łyżka
  • oliwa

    3 łyżki
  • indyk

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udźce z indyka umyć i osuszyć. Z oliwy, soli, pieprzu, majeranku i roztartego czosnku przygotować marynatę i natrzeć nią mięso. Odstawić na 2 godziny w chłodne miejsce. Następnie udźce przełożyć do naczynia żaroodpornego, obłożyć niewielką ilością tłuszczu, podlać wodą i piec przez około 1 godzinę w temperaturze 200 stopni, zmniejszyć temperaturę na 180 stopni i piec jeszcze 45 minut. Co jakiś czas powinno się polewać mięso sosem z pieczenia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 24.02.2013 21:27
super jedzonko
Katarzyna/kate1980 18.03.2012 22:15
superowe
szajba2 01.06.2011 15:42
coś konkretnego na ząb
Barbara55 26.05.2011 15:33
wiadomo że smaczne
rakow2 01.02.2011 15:54
solidna potrawa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat