Pieczone udko z kurczaka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udo z kurczaka

    1-2 szt
  • Papryka ostra mielona Prymat

  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

  • czosnek

    kilka ząbków
  • miód

    1 łyżka
  • oliwa

    1 łyżka
  • kapusta

  • seler

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udka gotujemy wraz z warzywami - wywar możemy wykorzystać jako rosół lub podstawę do zupy. Udka wyciągamy i studzimy. Z oliwy,czosnku, miodu i przypraw- tu wg uznania, robimy marynatę, którą nacieramy udka.Smażymy na patelni na złoto.Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
edyta44 16.05.2012 12:26
smaczne
babcia 12.04.2012 10:30
pyszne
zdzislawa2 11.04.2012 15:00
super
owocówka 01.01.2012 09:12
smaczne
Magdalena80 10.10.2011 21:07
pieczone chyba najlepsze ...
Edyta31 30.08.2011 22:11
wygląda bardzo apetycznie :)
Jastinka 05.07.2011 08:01
niezłe
manaika 20.02.2011 15:09
hmmm chętnie bym zjadła
Ewelina47 14.12.2010 09:24
pycha
monisia1977 13.11.2010 07:48
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat