Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIECZONE UDKA Z KURCZAKA W GLAZURZE MIODOWEJ

3.0
(20)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podudzia z kurczaka 6 sztuk
miód 6 łyżek
sos sojowy 6 łyżek
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa 5 łyżek
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: PIECZONE UDKA Z KURCZAKA W GLAZURZE MIODOWEJ

Kroki postępowania

1
Udka myjemy.doprawiamy solą,pieprzem,papryką ostrą i ziołami prowansalskimi.
Krok 1 - PIECZONE UDKA Z KURCZAKA W GLAZURZE MIODOWEJ foto
2
Miód mieszamy razem z sosem sojowym i zalewamy nasze podudzia. Odstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godziny
Krok 2 - PIECZONE UDKA Z KURCZAKA W GLAZURZE MIODOWEJ foto
3
Pieczemy około 45 minut w 180 stopniach
Krok 3 - PIECZONE UDKA Z KURCZAKA W GLAZURZE MIODOWEJ foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malina 20.11.2013 08:00
wygladają apetycznie
IwonaDD 18.05.2013 10:26
coś pysznego !!!!!!!!!!!!!
Poison1988 29.04.2013 11:29
wyborne udka :) uwielbiam tak przyrządzone :)
Gary Michy 28.04.2013 21:13
Idealny kolor kurczaczka, pycha :)
2milutka 28.04.2013 12:21
to ja poproszę jedno:)
msmors 28.04.2013 12:05
bardzo smaczne
Sylwia26 28.04.2013 11:23
ślinka leci
Janina 28.04.2013 11:22
Bardzo smaczne
wiola333 28.04.2013 10:36
Moje smaki. Fajne danie :)
reniatka 28.04.2013 10:21
cudownie wygladaja
w mojej kuchni 28.04.2013 10:16
takie udka to lubie
Lampencjo 28.04.2013 10:10
uwielbiam takie udka
adelajda 28.04.2013 10:06
lubię tak upieczone mięsko
iwi 28.04.2013 10:03
Fajny pomysł na majówkę.
Renata9 28.04.2013 10:00
pyszne udka z kurczaczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak