Pieczone udka z farszem pietruszkowo- cebulowym

Pieczone udka z farszem pietruszkowo- cebulowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka kurczaka

    3 szt
  • cebula

    1,5 szt
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • olej

    100 ml
  • papryka ostra mielona

    1/2 łyżki
  • przyprawa uniwersalna

    1/2 łyżki
  • oliwa

    (do smażenia)
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pieczone udka z farszem pietruszkowo- cebulowym foto
Udka z kurczaka myję i osuszam. Ostrym nożem trybuję udka, usuwając wszystkie kości.
Krok 2 - Pieczone udka z farszem pietruszkowo- cebulowym foto
Cebulę kroję w piórka i szklę na oliwie. Na każdy płat mięsa kładę porcję cebuli oraz porwaną na mniejsze kawałki natkę pietruszki. Oprószam solą i pieprzem. Mięso zwijam w roladki i dokładanie związuję nićmi.
Krok 3 - Pieczone udka z farszem pietruszkowo- cebulowym foto
Skórę nacieram dookoła papryką mieloną, przyprawę uniwersalną oraz odrobiną soli i pieprzu. Mięso wkładam do rękawa do pieczenia, skrapiam olejem. Rękaw związuję i układam na blaszce. Piekę 1 godzinę i 15 minut w temperaturze 180 stopni.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Pani Domu

10.08.2015 19:02
smaczny pomysł

Ada-Gaba

10.08.2015 13:51
pyszne mięsko

Maridka19

10.08.2015 10:48
Pyszności :)

Małgorzata Pin

10.08.2015 09:46
Pyszne mięsko, na pewno jest pyszne.

w mojej kuchni

10.08.2015 07:09
pyszne jedzonko podano

2milutka

09.08.2015 21:14
pysznie wyglądają

irenka

09.08.2015 20:40
pyszne jedzonko

kuchcik89

09.08.2015 20:25
muszą być pyszne :)

Róża1

09.08.2015 19:53
fajne mięsko , tylko nie wiem czy dam radę :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat