Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczone udka w marynacie z imbiru i anyżu

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 4 sztuki
imbir starty 3 łyżeczki
Anyż nasiona Prymat 2 łyżeczki
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat 1 łyżeczka
olej do smarowania udek

Przepis i sposób przygotowania na: pieczone udka w marynacie z imbiru i anyżu

Udka ( lub ćwiartki) natrzyj solą, pieprzem, posyp anyżem .imbir obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach natrzyj kurczaka,mięso przesmaż na oleju po 5 min z każdej strony, kurczaka ułóż w naczyniu do zapiekania i piecz około 1 godz, pod przykryciem w temp.170 stopni następne 15 minut bez przykrycia .
Podawaj z ulubioną surówką.


SMACZNEGO !!!!!!!!!!!!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiktoria29 11.02.2016 21:37
robiłam udka w imbirze bardzo mi smakowały myślę że ta wersja też będzie fajna
Konczi 11.02.2016 15:02
bardzo apetycznie wyglądają :) ciekawy przepis :)
dollce 11.02.2016 14:55
Muszę wypróbować
Agnieszka-87-25 11.02.2016 14:40
kusząco pyszne
jagoda5913 11.02.2016 12:57
dobry pomysł
Aannkaa82 11.02.2016 11:02
Pyszne mięsko
Madzai 11.02.2016 10:37
Ale pyszności :)
Ola1984 11.02.2016 09:31
Bardzo ciekawa marynata :)
sliwka 11.02.2016 09:30
Bardzo aromatyczne i apetyczne danie;))
ada.la 11.02.2016 09:23
podoba mi się prezentacja potrawy
olkaaa 11.02.2016 07:22
brzmi ciekawie
KORAL 10.02.2016 22:10
Wspaniale wygląda
wwwiolka 10.02.2016 20:33
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak