Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone uda indycze

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udziec z indyka 2-3 szt
cebula 2 szt
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
olej 0,5 szkl
Papryka słodka mielona Prymat 3 łyżki
Papryka wędzona słodka mielona Prymat 1 łyżka
pieprz 1 łyżeczka
rozmaryn 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone uda indycze

Udka z indyka myjemy i osuszamy. Solimy dokładnie ze wszystkich stron i odstawiamy w naczyniu żaroodpornym. Pół szklanki oleju mieszamy z papryką słodką i ostrą, pieprzem i rozmarynem. Nacieramy tym mięso. Odstawiamy na 24 godziny. Obrane cebule kroimy w półplasterki i obkładamy nią mięso. Dodajemy też przeciśnięty przez praskę czosnek. Podlewamy odrobiną wody i pieczemy ok 1,5 godziny w 200 stopniach, aż mięso będzie odpowiednio miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak