Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone talarki z młodych ziemniaków

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki młode ok. 1,5 kg
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat 2 łyżeczki
Papryka wędzona słodka mielona Prymat 2/3 łyżeczki
sól do smaku
Przyprawa do mięs Prymat 1 czubata łyżeczka
curry 1/3 łyżeczki
Kminek mielony Prymat 1/3 łyżeczki
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat do frytek 1 czubata łyżeczka
cząber 1/3 łyżeczki
olej 5 łyżeczek

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone talarki z młodych ziemniaków

Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w ok. cm grubości plastry, przełożyć do naczynia do zapiekania. Wszystkie przyprawy i zioła przesypać do miseczki i dokładnie wymieszać. Plasterki ziemniaków polać olejem, posypać mieszanką przypraw. Wymieszać tak, żeby przyprawy dokładnie pokryły ziemniaki. Ziemniaczane talarki piec w 220 stopniach przez ok. 50-60 minut. W czasie pieczenia przemieszać je delikatnie 2-3 razy. Podawać np. jako dodatek do mięska.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 16.07.2016 13:04
Super apetyczny pomysł na tradycyjne ziemniaki:)
iziona 16.07.2016 08:41
Prostota w najlepszym wykonaniu, uwielbiam :)
Agnieszka-87-25 15.07.2016 14:44
bardzo lubie takie
Babeczka35 15.07.2016 14:33
Super ziemniaczki.
agaK. 15.07.2016 13:57
Też robię nieraz do obiadu:)
Konczi 15.07.2016 13:15
pysznie wyglądają :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak