Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone sledzie z puree z marchewki i selera

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 3 szt
seler 1 kawałek
masło 1 łyżka
bulion 1/2 szklanki
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
cebula 2 prażona
śledzie 1/2 (świeże)

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone sledzie z puree z marchewki i selera

Śledzie myjemy osuszamy i wyciągamy wnętrzności , odcinamy głowę. Myjemy osuszamy solimy , doprawiamy pieprzem. Do brzuszków nakąłdamy cebule prażoną. Pieczemy w piekarniku ok 200 stopni ok 15 min.
Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce to samo robimy z selerem. warzywa podsmażamy na maśle. Podlewamy bulionem i gotujemy do miękkości. Miksujemy doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Śledzie podajemy z marchewką .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Luki 30.03.2013 12:29
dobry obiadek
kriko 30.03.2013 12:14
lubie sledzika
Krzysztof15 30.03.2013 10:20
super sledziki
iwa643 30.03.2013 08:02
Polecam na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak