Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone śledzie po meksykańsku

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

przecier pomidorowy 1 szklanka
fasola czerwona z puszki 1 szt
kukurydza 1 szt
cebula 1 szt
przyprawa do dań meksykańskich
miód 1 łyzeczka
przyprawa uniwersalna
śledzie 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone śledzie po meksykańsku

Śledzie myjemy osuszamy odcinamy głowy ,usuwamy wnętrzności.Jeszcze raz myjemy i osuszamy. Solimy z każdej strony i pieczemy w piekarniku ok 20 min. Cebulę siekamy i podsmażamy na oleju dodajemy przyprawy i zalewamy przecierem. Mieszamy dodajemy odsączone warzywa- fasole i kukurydzę. Dodajemy miód. Doprawiamy przyprawą uniwersalna -zagotowujemy. śledzie podajemy z sosem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JOANNA16 07.10.2013 20:49
mmm muszą być pyszne
ppaulina 27.08.2013 15:40
super wygląda
Megg 15.03.2013 10:56
super danie, wygląda bardzo apetycznie :)
Rafał3 15.03.2013 10:32
wyglądają fajnie
Kekerboom 15.03.2013 10:27
mmmm super to wygląda. bardzo apetyczne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak