Pieczone skrzydełka po hiszpańsku

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Proste, pyszne i szybkie w przygotowaniu danie jednogarnkowe. Do tego świeże bułki i obiad gotowy.
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • skrzydełka kurczaka

    500 gramów
  • chorizo

    150 gramów
  • Pomidory krojone z puszki

    1 puszka
  • bulion drobiowy

    500 mililitrów
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • papryka słodka mielona

    1 łyżeczka
  • Pieprz czarny mielony XXL

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Skrzydełka kurczaka oczyszczamy. Przekładamy do miski, dodajemy pokrojone w kostkę chorizo, pomidory z zalewą, bulion, posiekaną natkę, pieprz, słodką paprykę, mieszamy i przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Początkowo zapiekamy 35 min. w temperaturze 180°C, następnie 20 min. w tej samej temperaturze, włączając termoobieg.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat