Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone roladki z indyka

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 1 szt
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat 2 łyżki
olej 3 łyżki
papryka czerwona 2 szt
ser żółty 20 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone roladki z indyka

Kroki postępowania

1
Pierś z indyka kroimy na plastry i dość cienko rozbijamy. Przyprawę do drobiu mieszamy z olejem i nacieramy tym każdy plasterek mięsa. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin lub na cała noc.
Krok 1 - Pieczone roladki z indyka  foto
2
Paprykę myjemy, czyścimy i kroimy na kawałki. Ser kroimy w plastry. Na każdym kawałku mięsa układamy kawałek papryki i plaster sera.
Krok 2 - Pieczone roladki z indyka  foto
3
Zwijamy w roladki i układamy w naczyniu żaroodporny. Podlewamy odrobiną bulionu lub wody. Pieczemy 30-40 minut w 180 stopniach.
Krok 3 - Pieczone roladki z indyka  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 08.12.2014 13:20
pysznie wyglądają
pajbek 03.12.2014 15:28
Pyszne mięsko :-)
pestka 03.12.2014 15:19
smaczny obiad
Joannasz3190 03.12.2014 15:11
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak