Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone roladki wołowe ze szparagami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udziec wołowy 4 szt po 150g
szparagi zielone 16 szt
musztarda dijon
sos barbecue
miód lipowy 4 łyżki
sezam
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone roladki wołowe ze szparagami

Mięso cienko rozbijamy, z jednej strony smarujemy musztardą.
Szparagi obłamujemy w miejscu, tam gie „samo” pęka, spryskujemy olejem.
Na każdy kawałek mięsa kładziemy po 4 szparagi, zwijamy w roladkę, ciasno związujemy sznurkiem.
Każdą roladkę smarujemy sosem BBQ, układamy na blaszce do pieczenia, polewamy miodem i posypujemy sezamem.
Zapiekamy 15-20 min w temperaturze 200°C. Najlepiej 15 min, otwieramy piekarnik (wyłączamy) i roladki dochodzą do „siebie”.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak