Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone polędwiczki wieprzowe z jabłkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

polędwica wieprzowa 4 szt.

Marynata

Przyprawa do mięs Prymat 2 łyżki
Musztarda rosyjska Prymat 1 łyżka
olej rzepakowy 1/2 szklanki
miód gryczany 1 łyżka
czosnek 3 plastry
jabłko 3 cząstki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone polędwiczki wieprzowe z jabłkami

Wszystkie składniki marynaty połączyć i natrzeć nią polędwiczki. Mięso obsmażyć ze wszystkich stron na patelni, pod koniec dodając jabłka. Następnie polędwiczki i jabłka przełożyć do żaroodpornego naczynia i piec 20 minut w temperaturze 180°C. Po wyjęciu z pieca mięso odstawić na kilka minut, aby odpoczęło, pokroić w plastry i podawać z jabłkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 22.09.2017 07:47
Uwielbiam polędwiczki, ciekawa propozycja. :)
bietka 20.09.2017 11:38
bardzo smaczne mięsko :)
Krzysztof15 21.04.2016 06:48
bardzo smaczne
Ola1young 20.04.2016 21:49
przepis na 5 :)
kloruś 20.04.2016 21:42
chętnie bym skosztowała!
Renata9 20.04.2016 20:44
Uwielbiam takie polędwiczki
Konczi 20.04.2016 19:47
wyglądają wyśmienicie
marzut 20.04.2016 16:19
Super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak