Pieczone podudzia z kurczaka

Pieczone podudzia z kurczaka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • podudzia z kurczaka

    10-12 szt
  • sól czosnkowa

    wg uznania
  • pieprz kolorowy ziarnisty

    wg uznania
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    wg uznania
  • olej

    2-3 łyżki
  • białe wino

    1/2 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Podudzia z kurczaka dokładnie myjemy i osuszamy. Oprószamy przyprawami (solą czosnkową, kucharkiem, pieprzem oraz mieloną papryką). Odstawiamy mięso na 30 minut w chłodne miejsce. Następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego, skrapiamy olejem, przykrywamy i pieczemy około 30 minut w temp. 185 stopni. Po tym czasie wlewamy wino i pieczemy kolejne pół godziny. Podajemy z surówką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Marko

30.06.2012 21:16
super

Marko

30.06.2012 21:16
super

Anulka75

30.06.2012 21:02
dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat