Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone podudzia z kurczaka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podudzia z kurczaka 10-12 szt
Sól czosnkowa jodowana Prymat wg uznania
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat wg uznania
Kucharek przyprawa uniwersalna wg uznania
olej 2-3 łyżki
białe wino 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone podudzia z kurczaka

Podudzia z kurczaka dokładnie myjemy i osuszamy. Oprószamy przyprawami (solą czosnkową, kucharkiem, pieprzem oraz mieloną papryką). Odstawiamy mięso na 30 minut w chłodne miejsce. Następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego, skrapiamy olejem, przykrywamy i pieczemy około 30 minut w temp. 185 stopni. Po tym czasie wlewamy wino i pieczemy kolejne pół godziny. Podajemy z surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marko 30.06.2012 21:16
super
Marko 30.06.2012 21:16
super
Anulka75
Anulka75 30.06.2012 21:02
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak