Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone podudzia w remuladzie duńskiej

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podudzia z kurczaka 1 kg
sos 3-4 łyżki remulady duńskiej

Porada

Mięso w zasadzie można przygotować dzień wcześniej, nawet lepiej…fajnie przejdzie smakami tego wspaniałego sosu.

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone podudzia w remuladzie duńskiej

Mięso myjemy, oczyszczamy i osuszamy papierowym ręcznikiem.
Przekładamy do miski, dodajemy sos, dokładnie mieszamy, przykrywamy i wkładamy na noc do lodówki.
Następnego dnia, kurczaka przekładamy do naczynia żaroodpornego. Przez pierwsze 20 min pieczemy w 200°C, później na 25 min włączamy termoobiegu.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka17
Jagódka17 21.10.2017 15:39
Fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak