Pieczone podudzia w marynacie pomarańczowej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • podudzia z kurczaka

    6 szt
  • olej

    2 łyżki
  • pomarańcza

    1 szt
  • Papryka słodka mielona Prymat

    2 łyżeczki
  • przyprawa uniwersalna

    1 łyżeczka
  • majeranek

    1 łyżeczka
  • sól

    szczypta
  • pieprz

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z pomarańczy wyciśnij sok. Sok wymieszaj z olejem i przyprawami. Do marynaty włóż podudzia. Natrzyj mięso marynatą i odstaw na godzinę w chłodne miejsce. Mięso razem z marynatą przełóż do naczynia żaroodpornego, przykryj. Piecz 70 minut w temperaturze 180 stopni. Podudzia podawaj z pieczonymi ziemniaczkami i surówką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Magdalena Rysińska 18.03.2015 07:39
Sezon na pomarańcze pełną parą :)
Adamorek 17.03.2015 21:57
smaczna marynata

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat