Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone podudzia

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

PODUDZIA

podudzia z kurczaka 4 sztuki
Papryka słodka mielona Prymat wg uznania
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat wg uznania
Kucharek przyprawa do potraw wg uznania
sól wg uznania
pieprz wg uznania

DIP

koncentrat pomidorowy 2 łyżki
ketchup pikantny 2 łyżki

DODATKOWO

grzanki
tłuszcz do smażenia

Porada

Można przygotować grzanki na patelni (usmażyć chleb z obu stron) lub przygotować w tosterze

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone podudzia

Kroki postępowania

1
Podudzia dokładnie wymyć, osuszyć, posolić, popieprzyć. Posypać przyprawą kucharek, przyprawą do kurczaka oraz słodką czerwoną papryką z jednej strony, po przełożeniu na patelkę także z drugiej. Na chwilę odstawić, aby przyprawy naciągnęły mięso.
Krok 1 - Pieczone podudzia foto
2
Na patelni rozgrzać tłuszcz i układać na niej przyprawione podudzia. Smażyć z obu stron aż będą miękkie.
Krok 2 - Pieczone podudzia foto
3
Zrobić dip: ketchup dokładnie wymieszać z koncentratem pomidorowym. Upieczone podudzia podawać z gotowym dipem oraz grzankami.
Krok 3 - Pieczone podudzia foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Damiano
Damiano 24.06.2015 08:29
pyszne mięsko
olkaaa 24.06.2015 07:29
już dawno nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak