Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone plastry szynki z sosem śliwkowo -majonezowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 3 plastry
bazylia
Sól czosnkowa jodowana Prymat
olej roślinny
sos
śliwki ze słoika 6 sztuk
majonez 1 łyżka
Pieprz czarny Prymat w młynku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone plastry szynki z sosem śliwkowo -majonezowym

Plastry szynki rozbijamy lekko tłuczkiem.
Solimy, doprawiamy pieprzem i posypujemy bazylia .
Skrapiamy olejem. Kładziemy na folii aluminiowej posmarowanej równiez olejem.
Pieczemy w temp 200 stopni przez 25 minut.


Sos :
Śliwki rozgniatamy widelcem, jeśli chcemy możemy odrzucić skórki. Ja miałam takie śliwki ze słoika zasypywane cukrem i pasteryzowane, przygotowywane specjalnie do wypieków, że skórka była miękka i mi nie przeszkadzała.
Mieszamy z majonezem. Możemy dodać trochę syropu śliwkowego ze słoika dla wznocnienia smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 26.10.2013 22:33
smaczne miesko
anemon 01.04.2013 16:34
Pyszne połączenie smaków.
alaaa 19.09.2012 21:07
pyszne mięsko i pyszny sos
kamyk 23.08.2012 21:14
rewelacyjne
romanrafal
romanrafal 05.08.2012 09:51
pyszności
ewaa 02.08.2012 21:49
apetycznie wygląda
misia53 02.06.2012 00:28
świetnie wygląda
IZABELA29 07.05.2012 08:30
ja miałam 3 słoiki litrowe od cioci i chyba sobie zamówię kolejne, śliweczki są pyszne...
ben-ka 07.05.2012 08:28
ten sos to pychotka....ja zapasów śliwek nie mam:{

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak