Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIECZONE PIKANTNE PODUDZIA Z ZIEMNIAKAMI

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki młode 4-6 szt
olej słonecznikowy 3-4 łyżki
sól do smaku
podudzia z kurczaka 4-6 szt
jajko 1 szt
bułka tarta pikantna 150 g
mąka ziemniaczna 50 g
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: PIECZONE PIKANTNE PODUDZIA Z ZIEMNIAKAMI

Rozgrzać piekarnik do temperatury 180 stopni. Umyć ziemniaki, dokładnie trzeć i pokroić w ćwiartki. Zmieszać olej, sól i obtoczyć ze wszystkich stron kawałki ziemniaków w tej mieszance pomagając sobie pędzlem kuchennym. Umyć i osuszyć kawałki kurczaka. Zmieszać w misce bułkę tartą, mąkę, sól, pieprz, paprykę, jajko. Obtaczać kawałki kurczaka najpierw w pozostałym oleju, a potem w panierce. Ułożyć ziemniaki i kawałki kurczaka w naczyniu, blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w gorącym piekarniku ok. godziny , aż się przyrumienią. Podawać na gorąco z dowolnymi dodatkami. Ja podałam z ćwikłą.
SMACZNEGO!!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 20.01.2014 08:26
Smaczne mięsko
agnieszka214 20.01.2014 08:14
juz mi ślinka cieknie na taki obiad
fotoviderek 20.01.2014 07:29
Pyszne, chrupiące nóżki :)
eMMe 20.01.2014 00:28
Pyszny obiadek:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak