Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone pierożki z mięsem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szkl
masło 25 dag
jajko 1 szt
mięso mielone 40 dag
cebula 2 szt
Kminek mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone pierożki z mięsem

Na stolnice wsypać mąkę dodać masło, 2 łyżeczki soli i tyle zimnej wody aby ciasto miało konsystencję kruchego ciasta, Szybko zagnieść, odłożyć do lodówki na 30 minut. Na patelni rozgrzać masło. wsypać posiekaną cebulę, zeszklić. Dodać mielone mięso, podlać szklanką wody i dusić. Gdy woda odparuje, zdjąć z ognia, przyprawić do smaku, wystudzić. Ciasto rozwałkować na gr 1/2 cm. Wycinać krążki, łyżeczką nakładać farsz zlepiać jak pierogi. Ułożyć na przygotowaną blaszkę, posmarować roztrzepanym jajkiem i piec w temp 190 stopni na złoty kolor. Podawać do czystych zup.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 09.10.2012 14:01
pycha jedzonko
Seba 26.08.2012 13:51
extra
IlonaAlbertos 28.05.2012 22:11
Uwielbiam pierogi z mięsem :)
Iwusia 28.05.2012 00:29
super przepis
m1monika 11.05.2012 11:40
fajne :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak