Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone pierożki z makiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 25 dkg
twaróg 25 dkg
margaryna 25 dkg
masa makowa

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone pierożki z makiem

Kroki postępowania

1
Na deskę wysypujemy mąkę dajemy margarynę siekamy dodajemy pokruszony twaróg wyrabiamy ciasto wkładamy do woreczka i studzimy w lodówce,mozna zrobić dzień wczesniej.
Takie ciasto mam zawsze zamrozone i jak mamy ochotę na coś wyciągam i mozna zrobić np tez z owocami.
Krok 1 - Pieczone pierożki z makiem foto
2
Ciasto wałkujemy wycinamy krążki na kazdy krązek nakładamy łyżeczkę masy makowej.
Krok 2 - Pieczone pierożki z makiem foto
3
Sklejamy jak pierogi układamy na blasze .
Krok 3 - Pieczone pierożki z makiem foto
4
Blachy wkładamy do nagrzanego piekarnika termoobieg 175 st i pieczemy 15-20 minut.Pierozki przed podaniem mozna posypać cukrem pudrem ,ale my wolimy bez cukru pudru.

POLECAM
Krok 4 - Pieczone pierożki z makiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 10.03.2014 08:40
smakowita propozycja
romanrafal
romanrafal 28.01.2014 15:25
pyszne pierożki
Motorek 07.11.2013 20:46
fajny przepis
Łukasz15 27.09.2013 19:47
Bardzo dobre
gusia1000 04.09.2013 00:29
To coś dla mnie, pycha.
olkaaa 21.08.2013 07:44
jeszcze takich nie jadłam
okrysia 06.08.2013 07:51
SMACZNE TO!
gosia56 03.08.2013 16:21
Aniu;) do ciasta się nie dodaje cukru a gotowa masa makowa jest z cukrem
IwonaDD 03.08.2013 13:58
fajne takie pierozki
mysza75 03.08.2013 11:31
ale to musi być dobre :-) pysznie wyglądają pierożki
Anna133 01.08.2013 21:27
a cukier ?
ONY_za_kare 01.08.2013 10:36
ale pysznie się zapowiada!
Alex_M 31.07.2013 11:06
bardzo fajne pierozki, nigdy takich nie jadlam :)
Janina 31.07.2013 11:04
Pyszności;)
Stenka 31.07.2013 08:03
smaczne takie
gosia56 30.07.2013 08:35
bardzo dziękuję za miłe komentarze . takie ciasto zawsze mam zamrozone wyciągam i szybko coś robię mozna wykorzystać też jako spód pod pizzę
fotoviderek 30.07.2013 07:49
Moje ulubione :)
Mniam 30.07.2013 07:24
Bardzo fajne, ciekawe jak smakują.
Róża1 29.07.2013 23:24
ale były pyszności do kawy:-)
irenka 29.07.2013 21:39
pyszności!!
everay 29.07.2013 21:36
jeszcze takich nie robilam
Adamorek 29.07.2013 19:28
coś fantastycznego
kala9287 29.07.2013 19:04
pyszne ciacha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak