Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone pierogi z kurkami i cebulką

4.0
(22)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 30 dag
margaryna 12 dag
sól 1/2 łyżeczki
jajko 1 szt
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone pierogi z kurkami i cebulką

Farsz:
szkl. duszonych kurek bez sosu,
2 cebule,
olej do smażenia,
jajko,
margaryna do natłuszczenia.

Ze skąłdników na ciasto zagnieść gładkie ciasto. Rozwałkować i wyciąć krążki.

Cebule posiekać, zeszklić na oleju, dodać kurki, dusić razem ok. 5 min. Farszem nadziewać pierogi, zlepić brzegi. Ułożyć na natłuszczonej blasze. Pierogi posmarować rozkłóconym jajkiem. Piec ok. 30 min w temp. 170st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lidka19880 24.01.2014 12:48
pieczone, niskokaloryczne super przepis
pajbek 23.01.2014 21:52
Super pierożki :-)
RenataZ-et 28.10.2013 21:21
wyglądają wspaniale
Iwusia 16.08.2013 23:01
wyglądają pięknie
Rafał10 31.01.2013 09:02
mniam, takie pierożki muszą być przepyszne !
caralajna 31.01.2013 07:59
fajny pomysł
ao_12 30.01.2013 20:40
pychotka
kasienka23 30.01.2013 19:31
mmmm pycha!
Beata61 30.01.2013 16:33
Pyszności I pierożki takie jak lubię i kurki :)
adelajda 30.01.2013 16:32
lubię pierogi a pieczone super !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak