Pieczone pieczarki z farszem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    250 dag
  • ser żółty

    2 plastry
  • ser feta

    2 łyżki
  • boczek

    20 dag
  • sól

  • pieprz

  • bazylia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pieczone pieczarki z farszem foto
Boczek kroję w kosteczkę i smażę na oleju. Pieczarki dokładnie myję. Usuwam nóżki i ostrożnie wydrążam środek. Usunięty środek i nóżki z pieczarek dorzucam do boczku na patelnie, lekko solę i smażę aż boczek i pieczarki się zarumienią.
Krok 2 - Pieczone pieczarki z farszem foto
Wydrążone kapelusze pieczarek obsypuję solą, pieprzem i bazylią (w środku i na zewnątrz). do każdego kapelusza wkładam kawałeczek sera fety a następnie na to usmażony farsz. Plaster sera kroję w cienkie paski i układam po dwa na krzyż na każdej pieczarce.
Krok 3 - Pieczone pieczarki z farszem foto
Piekę na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia przez kilka minut w temp 160C.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Neetka90 06.04.2013 22:05
genialnie to wygląda!
Bernadeta1 24.02.2013 00:10
uwielbiam takie pieczarki
Megi 23.08.2012 06:05
super pomysł
sylwia / sytofala 14.08.2012 20:28
pysznie nadziane
Laila2786 14.08.2012 08:45
wyglądają cudnie,

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat