Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone pieczarki z farszem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 250 dag
ser żółty 2 plastry
ser feta 2 łyżki
boczek 20 dag
sól
pieprz
bazylia

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone pieczarki z farszem

Kroki postępowania

1
Boczek kroję w kosteczkę i smażę na oleju. Pieczarki dokładnie myję. Usuwam nóżki i ostrożnie wydrążam środek. Usunięty środek i nóżki z pieczarek dorzucam do boczku na patelnie, lekko solę i smażę aż boczek i pieczarki się zarumienią.
Krok 1 - Pieczone pieczarki z farszem foto
2
Wydrążone kapelusze pieczarek obsypuję solą, pieprzem i bazylią (w środku i na zewnątrz). do każdego kapelusza wkładam kawałeczek sera fety a następnie na to usmażony farsz. Plaster sera kroję w cienkie paski i układam po dwa na krzyż na każdej pieczarce.
Krok 2 - Pieczone pieczarki z farszem foto
3
Piekę na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia przez kilka minut w temp 160C.
Krok 3 - Pieczone pieczarki z farszem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Neetka90 06.04.2013 22:05
genialnie to wygląda!
Bernadeta1 24.02.2013 00:10
uwielbiam takie pieczarki
Megi 23.08.2012 06:05
super pomysł
sylwia / sytofala 14.08.2012 20:28
pysznie nadziane
Laila2786 14.08.2012 08:45
wyglądają cudnie,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak