Pieczone pałki indycze

Pieczone pałki indycze

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udziec z indyka

    2 szt
  • masło

    3 łyżki
  • ząbek czosnku

    3 szt
  • miód

    2 łyżki
  • sól

  • pieprz biały Prymat

  • majeranek Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pieczone pałki indycze foto
Pałki indycze myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Masło roztapiamy, czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Łączymy masło z czosnkiem, solą, białym pieprzem oraz majerankiem.
Krok 2 - Pieczone pałki indycze foto
Przygotowana marynata smarujemy dokładnie mięso i pozostawiamy na kilka godzin lub na noc.
Krok 3 - Pieczone pałki indycze foto
Pałki pieczemy w naczyniu żaroodpornym w 190 stopniach C przez około 40 minut co pewien czas podlewając tłuszczem z naczynia.
Krok 4 - Pieczone pałki indycze foto
Pobieramy z naczynia połowę tłuszczu i przykrywamy pokrywką. Pieczemy jeszcze 20 minut. Tłuszcz łączymy z miodem. Smarujemy wierzch mięsa i pieczemy bez przykrycia około 15 minut do ze złocenia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat