Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone pałki indycze

2.0
(9)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udziec z indyka 2 szt
masło 3 łyżki
ząbek czosnku 3 szt
miód 2 łyżki
sól
Pieprz biały mielony Prymat
Majeranek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone pałki indycze

Kroki postępowania

1
Pałki indycze myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Masło roztapiamy, czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Łączymy masło z czosnkiem, solą, białym pieprzem oraz majerankiem.
Krok 1 - Pieczone pałki indycze foto
2
Przygotowana marynata smarujemy dokładnie mięso i pozostawiamy na kilka godzin lub na noc.
Krok 2 - Pieczone pałki indycze foto
3
Pałki pieczemy w naczyniu żaroodpornym w 190 stopniach C przez około 40 minut co pewien czas podlewając tłuszczem z naczynia.
Krok 3 - Pieczone pałki indycze foto
4
Pobieramy z naczynia połowę tłuszczu i przykrywamy pokrywką. Pieczemy jeszcze 20 minut. Tłuszcz łączymy z miodem. Smarujemy wierzch mięsa i pieczemy bez przykrycia około 15 minut do ze złocenia.
Krok 4 - Pieczone pałki indycze foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak