Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone mięsko

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 0,5 kg
Grill przyprawa klasyczna Prymat 1 opak
olej 0,5 szklanki
Musztarda rosyjska Prymat 2-3 łyżeczki
woda 0,5 litra
kostka rosołowa 1 szt
śmietana 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone mięsko

Kroki postępowania

1
Przyprawę do grilla mieszamy z oliwą i musztardą, a następnie nacieramy tym mięso, po czym odstawiamy je do lodówki na jakiś czas
Krok 1 - Pieczone mięsko foto
2
Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego.
W 0,5 l wody rozpuszczamy kostkę rosołową i zalewamy mięso. Pieczemy pod przykryciem ok. 1,5 – 2 godz.
Krok 2 - Pieczone mięsko foto
3
Kiedy mięso będzie miękkie, przekładamy je na deskę i kroimy w mniejsze kawałki.
Do sosu dodajemy śmietanę, mieszamy, wkładamy pokrojone kawałki mięsa i wstawiamy do gorącego jeszcze piekarnika aby sos zgęstniał.
Krok 3 - Pieczone mięsko foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak