Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczone małe dorsze z chimicurri...

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dorsz 6 sztuk/nieduże
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
przyprawy 3 łyżeczki/chimicurri
olej rzepakowy 3 łyżki
sok z cytryny 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: pieczone małe dorsze z chimicurri...

dorsze oczyścić, odciąć ogonki, płetwy, opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym

olej wymieszać z kucharkiem, przyprawą chimichurri i natrzeć dorsze z każdej strony

piec w 180 C, na blaszce położyć kawałek folii srebrnej, dorsze od spodu nie przykleją się do dna, dorsze włożyć na folię i ustawić 12 minut, następnie ustawić 160 C i piec 10 minut

dorsze są w środku upieczone, soczyste, delikatne i prawie bez tłuszczu............SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 23.02.2016 14:25
Pyszna rybka, lubię taką.
Bernadeta1 23.02.2016 13:57
chętnie bym zjadła taką rybkę
ania2610 23.02.2016 11:48
zjadłabym taką rybkę!
Pani Domu 23.02.2016 08:41
wspaniałe rybki
jagoda5913 23.02.2016 00:19
super pmysł
agnieszka214 22.02.2016 21:54
Fajny dodatek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak