Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczone łapki z królika

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka z królika 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat
czosnek 2 ząbki
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: pieczone łapki z królika

Udka umyć osuszyć i oprószyć przyprawami i przecisniętym przez praskę czosnkiem. Obsmażyć z dwóch stron i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Dodać masło i piec ok. 45 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 14.11.2013 16:17
Mięsko pieczone pod przykryciem, a kilka minut przed końcem odkryte. Mój błąd zapomniałam napisać :)
JOANNA16 14.11.2013 16:11
mmmm pyszne mięsko
Sylwia Gałecka 29.07.2022 09:21
Jak można jeść słodziaczki malutkie
SmacznaPyza 13.11.2013 19:25
te udka pieczesz pod przykryciem czy bez ?
Megg 13.11.2013 17:52
chętnie bym zjadła takie mięsko, pycha
Sylwia Gałecka 29.07.2022 09:22
Nie wolno jeść króloliczków
Dorota37 13.11.2013 17:39
Dawno nie jadłam królika a to takie delikatne mięsko :-)
A 29.07.2022 09:22
I nie jedz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak