Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
pomidor
500 g -
mozzarella w kulce
250 g -
bakłażan
500 g -
mąka
4 łyżki -
olej
6 łyżek -
sól i pieprz
-
bazylia świeża
-
tłuszcz do formy
Sposób przygotowania
Naoliwiłem blaszkę. Piekarnik rozgrzałem do temperatury 250 stopni C.
Bakłażany umyłem, oczyściłem, pokroiłem w plastry grubości palca, obtoczyłem w mące.
Smażyłem na rozgrzanym oleju przez 3 minuty z każdej strony na średnim ogniu, osączyłem na papierowym ręczniku , doprawiłem solą i pieprzem.
Rozłożyłem je na blaszce, każdy kawałek przykryłem plastrem pomidora i sera.Koreczki zapiekałem przez 15 minut na środkowym poziomie piekarnika, nawiew 220 stopni C. Podałem ugarnirowane listkami bazylii.
Komentarze (75)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (65)