Pieczone koreczki z bakłażanów i pomidorów

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidor

    500 g
  • mozzarella w kulce

    250 g
  • bakłażan

    500 g
  • mąka

    4 łyżki
  • olej

    6 łyżek
  • sól i pieprz

  • bazylia świeża

  • tłuszcz do formy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory po umyciu i usunięciu nasad ogonków razem z serem pokroiłem w plasterki.
Naoliwiłem blaszkę. Piekarnik rozgrzałem do temperatury 250 stopni C.

Bakłażany umyłem, oczyściłem, pokroiłem w plastry grubości palca, obtoczyłem w mące.
Smażyłem na rozgrzanym oleju przez 3 minuty z każdej strony na średnim ogniu, osączyłem na papierowym ręczniku , doprawiłem solą i pieprzem.
Rozłożyłem je na blaszce, każdy kawałek przykryłem plastrem pomidora i sera.Koreczki zapiekałem przez 15 minut na środkowym poziomie piekarnika, nawiew 220 stopni C. Podałem ugarnirowane listkami bazylii.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (75)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
AsiaaK 13.09.2017 23:24
swietna przekaska :)
IgraszkiLosu 06.07.2017 10:32
pyszne i ciekawe danie <3
JulkaTomeczek 25.06.2017 13:49
Same pyszności
Ada-Gaba 19.06.2017 11:36
pyszne danie
Ania67 16.06.2017 14:14
Na pewno wypróbuję ten przepis
endzi 07.05.2017 08:16
super pomysł
agnieszka214 28.04.2017 21:01
Pysznie i kolorowo
Edita 26.04.2017 17:45
fajna przekaska
Jolanta40 21.04.2017 10:18
jakie apetyczne zdjęcia !
Róża1 15.03.2017 13:59
Świetny pomysł !!!!!!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat