Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone kasztany

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasztany jadalne

Porada

Jeżeli kasztany są twarde ,to pogotujmy 10 minut. Z gotowanych łatwo schodzi skórka. Bardzo dobrze smakują kasztany obrane i gotowane w syropie.

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone kasztany

Kasztany jadalne naciąć ostrym nożem na krzyż od wypukłej strony.
Jeżeli mamy specjalną dziurkowaną patelnię do kasztanów, to wsypujemy na nią kasztany i stawiamy na ruszcie grilla. Możemy wysypać kasztany na blaszkę ,wstawić do piekarnika ,temp. 200 stop. na 15 minut.
Kasztany popękają i łatwo można zdjąć łupinę. Uważać, bo są gorące, ale takie są najlepsze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wwwiolka 08.11.2014 16:12
Uwielbiam pieczone kasztany.
ice cubes 08.11.2014 15:43
Z chęcią bym spróbował :)
Anna133 08.11.2014 12:55
u nas tylko na święto kasztana są dostępne, a szkoda
kasia.s 08.11.2014 12:29
Zawsze chciałam ich spróbować:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak