Pieczone jabłuszko

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    3 szt
  • cynamon

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka umyć i osuszyć. Lekko naciąć skórkę dookoła. Jabłka ułożyć na żaroodpornej blaszce i piec około 10-15 minut w średnio nagrzanym piekarniku. Po upieczeniu rozkroić i lekko posypać cynamonem. Można podawać z bitą śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
motyl 24.06.2012 17:51
fajny deser
Marko 23.06.2012 18:07
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat