Pieczone jabłko w polewie czekoladowej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    2-3 szt
  • mleczna czekolada

    1 tabliczka
  • migdały

    50 g
  • cynamon

    wg uznania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pieczone jabłko w polewie czekoladowej foto
Przygotowujemy wszystkie składniki deseru. Jabłka myjemy i osuszamy.
Krok 2 - Pieczone jabłko w polewie czekoladowej foto
Układamy owoce w naczyniu żaroodpornym i pieczemy około 15-20 minut w temp. 180 stopni. Wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Upieczone jabłka obieramy ze skórki i układamy na talerzykach. Posypujemy owoce odrobiną cynamonu.
Krok 3 - Pieczone jabłko w polewie czekoladowej foto
Migdały zaparzamy we wrzątku i obieramy ze skórek. Kroimy migdały i prażamy chwilę na patelni. Czekoladę dzielimy na kostki i rozpuszczamy na kąpieli wodnej. Przygotowaną czekoladą polewamy upieczone jabłka. Całość posypujemy uprażonymi migdałami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Alex_M 01.01.2014 12:51
smakowite jabłuszko :)
ONY_za_kare 26.12.2013 12:23
super deserek
smakowita 08.09.2013 17:19
ciekawy pomysł na jabłkowy deser
Dorian 05.09.2013 23:17
smakowity deserek
adelajda 12.08.2013 15:30
super pomysł
Motorek 05.08.2013 21:34
Ciekawy pomysł
Beata23 09.07.2013 09:41
zjadłoby się
dorotka0000025 11.06.2013 16:18
pychaaaaaaa
Seba 25.04.2013 08:03
fajny deser
miki47 09.04.2013 10:26
bardzo smaczny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat