Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone jabłka z żurawiną

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłko kwaśne 3 sztuki
żurawina suszona 3 łyżki
miód wielokwiatowy 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone jabłka z żurawiną

Odkroić górę jabłka ostrym nożem, wydrążyć łyżeczką gniazda nasienne .
Do każdego wgłębienia włożyć po łyżce żurawiny, zalać dwoma łyżkami płynnego miodu.
Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 175 stopni około 30 -35 minut.
Podawać zaraz po upieczeniu. SMACZNEGO!!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.01.2017 00:42
Bardzo dobre.
Bernadeta1 06.01.2017 20:09
smaczne jabłuszka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak