Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczone jabłka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 3
rodzynki kilka sztuk
cukier brązowy
cynamon

Przepis i sposób przygotowania na: pieczone jabłka

jabłka umyć i delikatnie wydrążyć gniazdko nasienne ale nie obierać ze skórki. W powstały otwór wsypać trochę cynamonu, rodzynek i całość zasypać cukrem brązowym. Gotować na parze kilka minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 13.09.2013 07:28
też na parze nie próbowałam ale może wypróbuję
IlonaAlbertos 01.10.2010 09:40
Bardzo lubię pieczone jabłka, ale przeważnie piekę je w naczyniu żaroodpornym w piekarniku. Z bakaliami i konfiturą. Pychotka.
Margo1 30.09.2010 07:49
chyba już coś takiego robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak