Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczone jabłka

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 8
słonecznik łuskany 2-3 łyżki
orzechy włoskie 2-3 łyżki
migdały 2-3 łyżki
cynamon Prymat 1 łyżeczka
kardamon szczypta
starta gałka muszkatołowa szczypta
miód płynny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: pieczone jabłka

Kroki postępowania

1
Jabłka myjemy i wycinamy środki.
Krok 1 - pieczone jabłka foto
2
W misce mieszamy pozostałe składniki- słonecznik, orzechy, migdały siekane, cynamon, kardamon, startą gałkę muszkatołową i miód ( można dodać też żurawinę lub rodzynki). Tak by miód połączył wszystko dokładnie.
Krok 2 - pieczone jabłka foto
3
Na blasze wyłożonej papierem ustawiamy jabłka nafaszerowane masą.
Krok 3 - pieczone jabłka foto
4
W wersji dla osób nie lubiących orzechów lub nie mogących ich jeść - jabłka przekroić na połówki posypać cukrem, cynamonem, kardamonem i gałką. Lub polać miodem, skropić sokiem z cytryny lub pomarańczy lub nałożyć odrobinę dżemu.
Krok 4 - pieczone jabłka foto
5
Piec około 15 minut do miękkości (sprawdzić widelcem), 180 stopni C.
Krok 5 - pieczone jabłka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 14.02.2015 20:12
super deserek
Anna169Hosz 14.02.2015 17:51
Ale mi narobiłaś ochoty:)
Franciszek 14.02.2015 17:01
Pyszny deser
marenka 14.02.2015 16:16
Wyśmienity deserek:)
Joannasz3190 14.02.2015 15:25
Muszą być pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak