Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone golonki z indyka w marynacie o smaku piwa z miodem

5.0
(67)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Oto przepis na pieczone golonki z indyka w marynacie o smaku piwa z miodem. Marynata sprawia, że mięso jest kruche i ma niesamowity smak. Z tego przepisu wychodzi niesamowicie aromatyczne i delikatne mięso. 

Składniki:

Mięso:

golonki indycze 2 sztuki
Marynata o smaku piwa z miodem 1 opakowanie
olej 3-4 łyżki

Dodatki:

ziemniaki 7-8 sztuk
przyprawa do dań z ziemniaków 1/2 opakowania

Porada

W przepisie użyto 2 golonki z indyka, każda o wadze ok. 480-500 g.

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone golonki z indyka w marynacie o smaku piwa z miodem

1. Do szklanej miski wlewamy olej rzepakowy. Dodajemy marynatę. Do marynaty wkładamy golonki. Odkładamy na minimum godzinę (najlepiej marynować 24h).

2. Obieramy ziemniaki i kroimy je w łódki. Posypujemy przyprawą do ziemniaków i frytek Prymat.

3. Zamarynowanego indyka przekładamy do garnka wraz z marynatą. Obok golonek układamy ziemniaki. Całość pieczemy najpierw pod przykryciem 1 godzinę w temperaturze 180. Po tym czasie odkrywamy i pieczemy jeszcze 40 minut w tej samej temperaturze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak