Pieczone golonki z indyka w marynacie o smaku piwa z miodem

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
1 - 2

Oto przepis na pieczone golonki z indyka w marynacie o smaku piwa z miodem. Marynata sprawia, że mięso jest kruche i ma niesamowity smak. Z tego przepisu wychodzi niesamowicie aromatyczne i delikatne mięso. 

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Mięso:

  • golonki indycze

    2 sztuki
  • Marynata o smaku piwa z miodem

    1 opakowanie
  • olej

    3-4 łyżki

Dodatki:

  • ziemniaki

    7-8 sztuk
  • przyprawa do dań z ziemniaków

    1/2 opakowania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Do szklanej miski wlewamy olej rzepakowy. Dodajemy marynatę. Do marynaty wkładamy golonki. Odkładamy na minimum godzinę (najlepiej marynować 24h).

2. Obieramy ziemniaki i kroimy je w łódki. Posypujemy przyprawą do ziemniaków i frytek Prymat.

3. Zamarynowanego indyka przekładamy do garnka wraz z marynatą. Obok golonek układamy ziemniaki. Całość pieczemy najpierw pod przykryciem 1 godzinę w temperaturze 180. Po tym czasie odkrywamy i pieczemy jeszcze 40 minut w tej samej temperaturze.

Doradca Smaku
W przepisie użyto 2 golonki z indyka, każda o wadze ok. 480-500 g.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat