Pieczone golonki indycze

Pieczone golonki indycze

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • golonki indycze

    4 szt
  • miód

    2 lyzki
  • musztarda

    3 lyzeczki
  • sos sojowy

    4 lyzki
  • olej

    2 lyzki
  • biały ocet winny

    2 lyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pieczone golonki indycze foto

Do dużego kubka wlać sos sojowy, ocet winny i olej. Dodać miód,
Krok 2 - Pieczone golonki indycze foto

na koniec dodać musztardę (użyłam dwóch: Dijon i rosyjskiej), wymieszać dokładnie.
Krok 3 - Pieczone golonki indycze foto

Golonki oczyścić, umyć dokładnie i osuszyć. Włożyć do worka do pieczenia.
Krok 4 - Pieczone golonki indycze foto

Wlać marynatę i dokładnie wmasować w mięso, także pod skórkę.

Worek zamknąć i wstawić do lodówki na całą dobę, kilka razy obracając mięso w międzyczasie.
Krok 5 - Pieczone golonki indycze foto

Po tym czasie worek z golonkami ułożyć w naczyniu żaroodpornym, wstawić do piekarnika. Piec ok godziny w 180 stopniach, rozciąć worek i piec jeszcze 30 minut w 200 stopniach.
Krok 6 - Pieczone golonki indycze foto

Golonki podawać z ziemniakami z koperkiem i surówką

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

marzut

17.08.2016 18:03
Super przepis

Ewelina1991

16.08.2016 19:38
dobre danie

Beatris

16.08.2016 19:02
Apetyczne mięsko, pyszny obiadek :)

Aleksandra/Olcia

16.08.2016 18:18
pyszny obiadek mniam

Agnieszka-87-25

16.08.2016 15:11
smaczne miesko

ben-ka

16.08.2016 15:11
Uwielbiam takie obiadki :)

olkaaa

16.08.2016 14:23
muszę zrobić

jagoda5913

16.08.2016 13:32
dobry obiadek

Ola1984

16.08.2016 12:02
Pyszna porcja mięska :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat