Pieczone golonki indycze

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • golonki indycze

    4 szt
  • miód

    2 lyzki
  • musztarda

    3 lyzeczki
  • sos sojowy

    4 lyzki
  • olej

    2 lyzki
  • biały ocet winny

    2 lyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pieczone golonki indycze foto

Do dużego kubka wlać sos sojowy, ocet winny i olej. Dodać miód,
Krok 2 - Pieczone golonki indycze foto

na koniec dodać musztardę (użyłam dwóch: Dijon i rosyjskiej), wymieszać dokładnie.
Krok 3 - Pieczone golonki indycze foto

Golonki oczyścić, umyć dokładnie i osuszyć. Włożyć do worka do pieczenia.
Krok 4 - Pieczone golonki indycze foto

Wlać marynatę i dokładnie wmasować w mięso, także pod skórkę.

Worek zamknąć i wstawić do lodówki na całą dobę, kilka razy obracając mięso w międzyczasie.
Krok 5 - Pieczone golonki indycze foto

Po tym czasie worek z golonkami ułożyć w naczyniu żaroodpornym, wstawić do piekarnika. Piec ok godziny w 180 stopniach, rozciąć worek i piec jeszcze 30 minut w 200 stopniach.
Krok 6 - Pieczone golonki indycze foto

Golonki podawać z ziemniakami z koperkiem i surówką

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
marzut 17.08.2016 18:03
Super przepis
Ewelina1991 16.08.2016 19:38
dobre danie
Beatris 16.08.2016 19:02
Apetyczne mięsko, pyszny obiadek :)
Aleksandra/Olcia 16.08.2016 18:18
pyszny obiadek mniam
Agnieszka-87-25 16.08.2016 15:11
smaczne miesko
ben-ka 16.08.2016 15:11
Uwielbiam takie obiadki :)
olkaaa 16.08.2016 14:23
muszę zrobić
jagoda5913 16.08.2016 13:32
dobry obiadek
Ola1984 16.08.2016 12:02
Pyszna porcja mięska :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat