Pieczone frytki z batatów

Pieczone frytki z batatów

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • batat

    1 duży
  • czosnek

    1 ząbek
  • majeranek

    pół łyżeczki
  • papryka słodka mielona

    1 łyżeczka
  • sól i pieprz

    do smaku
  • oliwa

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Batata obieramy, kroimy w plastry, a następnie na słupki. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia lub folią aluminiową. Frytki układamy na blaszce. Następnie polewamy oliwą, posypujemy przyprawami i nacieramy wyciśniętym przez praskę czosnkiem. Wszystko razem dokładnie mieszamy, aby frytki były całe obtoczone w przyprawach. Pieczemy w temperaturze 220 stopni, do momentu gdy frytki będą miękkie i przyrumienione.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jejkuchnia

20.10.2017 12:37
Bardzo apetyczne!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat