Pieczone frytki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • olej

  • sól

  • cukier

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy, kroimy na frytki. Zalewamy je delikatnie posłodzoną, ciepłą wodą. Pozostawiamy je w niej na około 30 minut, Odcedzamy, osuszamy. Doprawiamy je podanymi w składnikach przyprawami, polewamy minimalnie olejem, lub np dajemy odrobinę masła. Pieczemy w piekarniku około 1 godzinę w wysokiej temperaturze.
Podajemy z ketchupem lub np sosem czosnkowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
rosik93 23.08.2010 01:07
lubie takie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat