Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone filety z pstrąga łososiowego w marynacie tymiankowej

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety z pstrąga 400 gram
oliwa z suszonych pomidorów 2 łyżki
Tymianek suszony Prymat 1 łyżeczka
koperek kilka gałązek
cytryna 1/2 szt
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone filety z pstrąga łososiowego w marynacie tymiankowej

Filety z pstrąga łososiowego umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Natrzeć je solą i pieprzem cytrynowym.Do oliwy dodać tymianek, wymieszać i natrzeć rybę. Przykryć i wstawić na noc do lodówki.
Ułożyć filety na folii aluminiowej, obłożyć plastrami cytryny i gałązkami koperku. Zawinąć, włożyć do naczynia żaroodpornego. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 15 minut. Następnie rozchylić folię i piec jeszcze 5-7 minut.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata Pin 25.05.2016 13:17
Piękna, idealna rybka.
w mojej kuchni 25.05.2016 08:39
same pyszności...
Ola1984 25.05.2016 08:19
Bajecznie pyszna porcja rybki :) Jem oczami :)
jagoda5913 25.05.2016 00:17
smaczne danie
Wafelek2601 24.05.2016 22:28
Bardzo smaczny
halina17 24.05.2016 22:14
Dobra ryba.
krokus 24.05.2016 21:49
smaczna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak