Pieczone filety z kurczaka

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Lubicie dania jednogarnkowe? Lubicie czasami coś fajnego zrobić i się nie narobić? Koniecznie przetestujcie ten przepis.
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z kurczaka

    4 sztuki
  • sok pomidorowy

    500 mililitrów
  • pieczarki

    200 gramów
  • grzyby shimeji

    100 gramów
  • papryka czerwona

    0.5 sztuki
  • papryka żółta

    0.5 sztuki
  • papryka zielona

    0.5 sztuki
  • kukurydza w puszce

    1 sztuka
  • ząbki czosnku

    4 sztuki
  • natka pietruszki

    2 łyżki
  • rosół drobiowy

    200 mililitrów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety oczyszczamy, porcjujemy, przekładamy do miski, zalewamy sokiem pomidorowym.
Do filetów wrzucamy pokrojone na plasterki pieczarki, grzyby shimeji, kukurydzę wraz z zalewą, posiekany czosnek, pokrojone w paski papryki, drobno posiekaną natkę, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Wlewamy rosół drobiowy. Składki mieszamy.

Zapiekamy 45 minut (termoobieg) w 180°C.

R'n'G Kitchen
W przepisie użyliśmy filetów z kurczaka po 200 g każdy, małej puszki kukurydzy wraz z zalewą oraz pikantnego soku pomidorowego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat