Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone figi z mozzarellą

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

figi 4 szt
mozzarella 2 szt
rukola
cebula czerwona 1 szt
sól do smaku
olej z pestek winogron

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone figi z mozzarellą

Rukole myjemy i osuszamy w wirówce do sałaty. Układamy na talerzach. Cebule czerwona kroimy w piórka i układamy na rukoli. Wszystko kropimy olejem , solimy do smaku.

Figi dobrze myjemy i osuszamy rozkrawamy na 4 , nie przecinając figi do końca.

Nakładamy ser mozzarella i wkładamy na chwilkę do piekarnika , do momentu aż ser się rozpuści . Figi układamy na sałacie. Podajemy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Christopher 03.10.2014 18:38
Smaczna sałatka.
smakowita 03.10.2014 17:31
fajna kombinacja
Wiesława1 03.10.2014 17:24
musi być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak