Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone figi z miodem i orzechami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

figi 4 sztuki
miód 4 łyżeczki
masło 4 łyżeczki
cynamon 1 łyżeczka
rodzynki 10 sztuk
orzechy włoskie 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone figi z miodem i orzechami

Kroki postępowania

1
Figi rozkrawamy na cztery nie przecinając do końca, układamy w naczyniu żaroodpornym.
Krok 1 - Pieczone figi z miodem i orzechami foto
2
Do środka władamy po 1 łyżeczce płatków masła, posypujemy odrobiną cynamonu, rodzynkami i posiekanymi orzechami.
Krok 2 - Pieczone figi z miodem i orzechami foto
3
Na koniec polewamy miodem. Tak przygotowane figi zapiekamy ok 15 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni na funkcji grill.
Krok 3 - Pieczone figi z miodem i orzechami foto
4
Podajemy najlepiej ciepłe.
Krok 4 - Pieczone figi z miodem i orzechami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 17.09.2015 12:14
ciekawy pomysł
Konczi 24.01.2013 08:57
pycha
Konczi 24.01.2013 08:57
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak