Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIECZONE FIGI Z GORGONZOLĄ

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

figi 4 sztuki
ser pleśniowy typu gorgonzola 100 gram
tymianek 1 gałązka
chleb 2 kromki
oliwa 1 łyżka
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
mieszanka świeżych sałat do podania
sos balsamiczny do podania

Przepis i sposób przygotowania na: PIECZONE FIGI Z GORGONZOLĄ

Figi nacinam na krzyż, mniej więcej do połowy, w nacięcie wkładam pokrojony ser. Tak przygotowane układam w nasmarowanym oliwą naczyniu. Pomiędzy figami układam pokrojony w kostkę chleb, całość oprószam pieprzem i listkami tymianku. Zapiekam 8-10 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Podaję na mieszance sałat lub na szpinaku, skropione sosem balsamicznym.

Smacznego !

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KORAL 07.02.2016 11:04
Ryszne figi
Ifa 22.10.2015 11:38
Uwielbiam takie figi :-)
dollce 22.10.2015 00:49
wyglądają rewelacyjnie
Wiesława1 21.10.2015 18:16
Świetny pomysł
Wacław 21.10.2015 18:04
pyszna przekąska
ilka01 21.10.2015 17:55
pyszności :)
Barbara13 21.10.2015 17:13
moje smaki,uwielbiam figi a ten przepisik to jak dla mnie rewelacja
cukiereczek 21.10.2015 17:07
smakowicie wygląda
Damiano
Damiano 21.10.2015 15:27
Pysznie wyglądają
Czosnek&Chilli 21.10.2015 14:27
proste i fajne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak