Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIECZONE DROŻDŻOWE FAWORKI

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 400 g
margaryna 250 g
drożdże 30 g
mleko 1/2 szkl
śmietana 12% 3/4 szkl
jajko 1 szt
cukier waniliowy 1 op
białko

Przepis i sposób przygotowania na: PIECZONE DROŻDŻOWE FAWORKI

Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku. Mąkę zagniatamy z margaryną, dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Wałkujemy i wycinamy cienkie paski w środku robimy nacięcie i jedną stronę przekładamy, tworząc faworki. Smarujemy rozbitym białkiem, układamy w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy do zrumienienia. Można posypać cukrem pudrem.
SMACZNEGO!!!!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 29.03.2013 07:13
Drożdżowych jeszcze nie jadłem. Muszę spróbować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak