Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone, chrupiące udka

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka kurczaka 10 szt
oliwa 3 łyżki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
majeranek
miód 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone, chrupiące udka

Kawałki kurczaka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Sól, świeżo mielony czarny pieprz, słodka paprykę i lubczyk wymieszać z oliwą z oliwek. Papką natrzeć mięso, włożyć do naczynia żaroodpornego z pokrywką i odstawić do lodówki na całą noc.
Pałki z kurczaka pieczemy przez około 60 minut w 180-190 stopni C (przez pierwsze 30 minut z pokrywką a kolejne 30 minut bez). Naczynie z kurczakiem wyciągamy z piekarnika i zlewamy tłuszcz z przyprawami do miseczki. Dodajemy 2 łyżki miodu i mieszamy aż się rozpuści. Polewamy kurczaka i zapiekamy jeszcze przez 15-20 minut aż skórka stanie się złocista i chrupiąca.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka-87-25 14.06.2017 17:39
Bardzo smaczny obiadek, klasyka
kloruś 25.05.2017 22:37
bardzo dziękuję!
w mojej kuchni 14.05.2017 18:34
same pyszności podano...
Aleksandra/Olcia 14.05.2017 15:27
pysznie tutaj
AZgotuj 14.05.2017 13:58
smaczny obiad:)
agaK. 13.05.2017 23:11
Klasyka gatunku;)
Renata9 13.05.2017 22:36
Bardzo smaczny obiadek
ada.la 13.05.2017 21:36
wygląda pysznie
2milutka 13.05.2017 21:14
Smaczne miesko :)
cukiereczek 13.05.2017 17:50
no i mamy smaczny obiad
IZABELA29 13.05.2017 17:06
Pyszne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak