Pieczone cebulki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    4 szt
  • sól

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • tymianek

  • szczypiorek usiekany

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pieczone cebulki foto
Cebulę obieramy, ścinamy spody, wierzch i nacinamy w kratkę. Trzeba uważać, aby nie przeciąć do końca.
Krok 2 - Pieczone cebulki foto
Układamy cebulki w naczyniu do zapiekania. Zalewamy bulionem i na wierzchy układamy porcje masła. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 40 min w 180 st.
Krok 3 - Pieczone cebulki foto
Wyciągamy cebulki z piekarnika i na wierzchu robimy kleksy gęstej śmietany. Oprószamy pieprzem i tymiankiem. Pieczemy jeszcze ok 10 min. Przed podaniem posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna133 16.05.2014 16:02
jeszcze nie jadłam ,ale czas to zmienić
Rysia 23.04.2014 10:32
Ciekawe cebulki.
Sylwia26 22.04.2014 11:38
apetycznie wyglądają

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat