Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone buraki z czosnkiem i miodem

5.0
(20)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Dla tych, którzy nie mają pomysłu na to co zrobić z burakami to danie będzie idealną propozycją.

Składniki:

Składniki:

buraki czerwone 6 sztuk
jabłko 2 sztuki
cebula cukrowa 2 sztuki
czosnek ząbki 6 sztuk
ser feta 1 garść
Czarnuszka nasiona Prymat 6 szczypt
oliwa 6 łyżeczek
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
miód 6 łyżeczek

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone buraki z czosnkiem i miodem

Sześciu średnim burakom obcinamy spody z obu stron aby stały.

Jabłka w całości ze skórką tniemy na grube talary w poprzek i ustawiamy jako podstawki pod buraki na blasze.

Na buraczki kładziemy cebulę - również w grubych talarach. Na wierzch kładziemy na każdego buraka duży ząbek czosnku (im większy tym lepszy) i ser feta. Całość oblewamy oliwką, doprawiamy i wkładamy do piekarnika na ok 1h.

Po wyjęciu buraków z piekarnika polewamy je miodem i oprószamy ziarnami czarnuszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak