Pieczone buraki do obiadu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki czerwone

    3 sztuki
  • sok z cytryny

    3 łyżki
  • kwaśna śmietana

    4 łyżki
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyć buraki, wytrzeć do sucha, zawinąć szczelnie folią aluminiową.
Upiec w piekarniku w temperaturze 180 stopni około 40 - 50 minut.
Upieczone buraczki, obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej.
Dodać śmietanę, sok cytrynowy . Doprawić solą, pieprzem, wymieszać.
Odstawić na 20 minut, podawać do drugiego dania.
SMACZNEGO!!!!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
romanrafal 09.11.2014 17:59
pyszne buraczki
Jusiaa 05.11.2014 18:14
Takich jeszcze nie jadłam :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat