Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone buraczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 1,5 kg
oliwa
sól do smaku
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone buraczki

Buraki dokładnie umyć, odciąć końce z obu stron i położyć do blaszki do pieczenia, polać troszkę oliwą, aby nie przywarły do blaszki.
Piec ok. 35-40 minut w piekarniku w 180 st.

Potem wyjąć, ostudzić i delikatnie obrać ze skórki i pokroić na ćwiartki.
Ponownie wyłożyć na blaszkę, posolić, dodać pieprz kolorowy i paprykę do smaku, polać sporą ilością oliwy, wymieszać, przykryć folia aluminiową i piec jeszcze ok. 15 min, aż buraczki będą miękkie (sprawdzić patyczkiem czy są już miękkie).

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 03.02.2015 17:15
Pyszny dodatek do obiadu
Futka 03.02.2015 14:52
Uwielbiam :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak