Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone bułki z pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułki 6 szt
pieczarki 400 g
ser żółty 200 g
cebula 2 szt
jajko 1 szt
olej 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone bułki z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Cebule obieramy i kroimy w plastry. Wrzucamy na gorący olej na patelni. Smażymy przez 3 minuty, co chwilę mieszając.
Krok 1 - Pieczone bułki z pieczarkami foto
2
Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki, wrzucamy do cebuli i razem smażymy do odparowania wody z pieczarek. Następnie przyprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy do ostygnięcia.
Krok 2 - Pieczone bułki z pieczarkami foto
3
Z bułek odcinamy wierzch i wydrążamy środek.
Krok 3 - Pieczone bułki z pieczarkami foto
4
Środek z bułek wrzucamy do pieczarek z cebulą.
Krok 4 - Pieczone bułki z pieczarkami foto
5
Wbijamy jajko i dokładnie mieszamy.
Krok 5 - Pieczone bułki z pieczarkami foto
6
Następnie dodajemy połowę startego na tarce sera. Ponownie mieszamy.
Krok 6 - Pieczone bułki z pieczarkami foto
7
Nadzieniem napełniamy środek bułek.

Bułki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180C na ok. 15 minut.
Krok 7 - Pieczone bułki z pieczarkami foto
8
Na 3 minuty przed końcem pieczenia wierzch bułek posypujemy pozostałym startym serem. Tak przygotowane bułki podajemy z ulubionym sosem.
Krok 8 - Pieczone bułki z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak